Kombinationen fungerer bedre, end du måske forventer, og disse søde, jordnære donuts, kaldet Mangalore boller eller banan puri, serveres varme til morgenmad med te, eller med en krydret kokosnøds-chutney som en snack. Det er også en fristende måde at bruge overmodne tiloversblevne bananer på.
Antal: 8-10 Kager
Tid: 4 timer, 40 minutter
Ingredienser:
1 meget moden banan (medium størrelse)
2 spsk. fuldfed græsk yoghurt eller labneh
1 spsk. sukker
1 tsk. Hele ristede spidskommen frø
1/2 tsk. natron
1⁄2 tsk. kosher salt
220 gram maida mel (eller kage mel hvis det ikke er tilgængeligt) plus mere til rullning
Canola eller vegetabilsk olie til stegning
Kokos chutney, til servering (valgfri)
PRØV OGSÅ: Weekendkagen over dem alle: Banankage med chokolade og kokosknas
Tilberedning:
1. Mos bananen godt i en middelstor skål med en kartoffelmoser eller en gaffel. Tilsæt yoghurt, sukker, spidskommen, natron og salt; Rør det hele sammen. Tilsæt maida melet, 1 spsk ad gangen, røring for at blande godt (dejen skal være blød og føjelig efter alt melet er tilsat). Dæk skålen med plastfolie og placér det på et varmt sted i mindst 4 timer eller ideelt natten over.
2. Hæld dejen ud på en lettere meldrysset overflade og del den i 8-10 stykker, der trilles til små bolde. Brug hænderne eller en kagerulle til at presse hver enkelt bold til en flad tallerken. Lad dejen hvile utildækket, imens du opvarmer din stegeolie.
3. Dæk en bageplade eller stor tallerken med køkkenrulle og sæt den ved siden af ovnen. Fyld en mellemstor gryde eller frituregryde en tredjedel med canola eller vegetabilsk olie og varm op, indtil frituretermometeret registrerer 180°. Tilsæt 2-3 dejskiver og lad dem koge, vend dem en gang indtil de er jævnt gyldne og kogt igennem, ca. 2 minutter i alt. Placer kagerne på den forberedte tallerken eller bageplade med en hulske og gentag det samme med de resterende kager. Serveres varme med kokos chutney, hvis det ønskes.
PRØV OGSÅ: Nem opskrift på banankage