Her er en opskrift på en perfekt tilberedt juleand, der kan serveres 8-10 personer:
Ingredienser:
- 1 juleand (på omkring 4-5 kg)
- 2 spsk salt
- 1 tsk peber
- 1 spsk tørret rosmarin
- 1 spsk tørret timian
- 1 spsk tørret basilikum
- 4 skiver bacon
- 2 løg, skåret i både
- 1 gulerod, skåret i både
- 1 stang selleri, skåret i både
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 glas rødvin
- 4 dl hønsebouillon
Fremgangsmåde:
- Preheat ovnen til 220 grader.
- Skrub anden indvendigt og udvendigt med en køkkenbørste for at fjerne eventuelle rester af fjer.
- Bland salt, peber, rosmarin, timian og basilikum sammen i en lille skål. Gnid blandingen ind i anden, både indvendigt og udvendigt.
- Læg anden i en stor bradepande og dæk den med skiver af bacon.
- Læg løg, gulerod og selleri omkring anden i bradepanden.
- Hæld hakkede tomater og rødvin over anden og hæld hønsebouillon i bradepanden.
- Dæk bradepanden med stanniol og bag anden i ovnen i 1 time og 15 minutter. Fjern stanniolen og bag i yderligere 30 minutter, indtil anden er gylden og sprød.
- Lad anden hvile i 15 minutter, inden du skærer den og server den med dine yndlingsjulede tilbehør.
Bon appétit!