Her er en opskrift på en traditionel italiensk lasagne, der kan serveres 4-6 personer:
Ingredienser:
- 500g hakket oksekød
- 1 løg, hakket
- 1 gulerod, hakket
- 1 stang selleri, hakket
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk tomatsauce
- 3 dåser hakkede tomater
- 250g lasagneplader
- 250g ricottaost
- 250g revet mozzarellaost
Fremgangsmåde:
- Varm olien i en stor gryde over medium varme. Tilsæt hakket oksekød og steg til det er brunet.
- Tilsæt løg, gulerod, selleri, salt, peber, oregano og timian. Steg indtil grøntsagerne er bløde.
- Tilsæt hvidvinseddike, tomatsauce og hakkede tomater. Lad det simre i 20-30 minutter.
- Varm ovnen til 180 grader Celsius.
- Smør en lille mængde af kødsaucen i bunden af en lasagneform. Læg et par lasagneplader ovenpå. Drys med en lille mængde ricottaost, derefter lidt mozzarellaost. Gentag processen, indtil du har 3-4 lag lasagneplader.
- Dæk formen med folie og bag lasagnen i 30 minutter. Fjern folien og bag i yderligere 15 minutter, indtil osten er gylden og sprød.
- Lad lasagnen hvile i 5-10 minutter, inden du skærer den i portioner og server.
Bon appétit!