Sådan laver du en lækker traditionel lasagne

Henrik Rothenbücher

102 uger siden

|

21/12/2022
Opskrifter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis dine julegæster bliver og overnætter mange dage i streg, bliver de sikker trætte af traditionel julemad. Derfor kunne du overveje at servere en god traditionel italienske lasagne.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Her er en opskrift på en traditionel italiensk lasagne, der kan serveres 4-6 personer:

Ingredienser:

  • 500g hakket oksekød
  • 1 løg, hakket
  • 1 gulerod, hakket
  • 1 stang selleri, hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk tomatsauce
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 250g lasagneplader
  • 250g ricottaost
  • 250g revet mozzarellaost

Fremgangsmåde:

  1. Varm olien i en stor gryde over medium varme. Tilsæt hakket oksekød og steg til det er brunet.
  2. Tilsæt løg, gulerod, selleri, salt, peber, oregano og timian. Steg indtil grøntsagerne er bløde.
  3. Tilsæt hvidvinseddike, tomatsauce og hakkede tomater. Lad det simre i 20-30 minutter.
  4. Varm ovnen til 180 grader Celsius.
  5. Smør en lille mængde af kødsaucen i bunden af en lasagneform. Læg et par lasagneplader ovenpå. Drys med en lille mængde ricottaost, derefter lidt mozzarellaost. Gentag processen, indtil du har 3-4 lag lasagneplader.
  6. Dæk formen med folie og bag lasagnen i 30 minutter. Fjern folien og bag i yderligere 15 minutter, indtil osten er gylden og sprød.
  7. Lad lasagnen hvile i 5-10 minutter, inden du skærer den i portioner og server.

Bon appétit!