Halloween nærmer sig, og hvis du gerne vil imponere din familie og venner med en lækker uhyggelig kage, så kommer hjælpen her.
Denne Halloween-kage er inspireret af det klassiske græskar, der er et symbol på sæsonen.
Kagen er formet som et stort græskar og er dekoreret med lækre farver og uhyggelige detaljer, der vil imponere både øjne og smagsløg. Indeni gemmer der sig en saftig gulerodskage, fyldt med varme krydderier og sød frosting, der passer perfekt til efterårets hygge.
Sådan laver du Halloween-græskarkagen
Ingredienser
Kage:
300 g hvedemel
300 g sukker
1 teskefuld natron
2 teskefulde bagepulver
1 teskefuld salt
2 teskefulde kanel
1 teskefuld muskatnød
4 store æg
200 ml vegetabilsk olie
200 ml æblemos (eller knust ananas for ekstra fugtighed)
300 g revet gulerod
100 g hakkede valnødder (valgfrit)
Fyld og frosting:
250 g smør, blødt
400 g flormelis
200 g flødeost
1 teskefuld vaniljeekstrakt
Orange og grøn pastafarve
Fondant i sort og grøn til dekoration
Spiselige sorte sukkerperler til detaljer
Fremgangsmåde
1. Bag kagen:
Forvarm ovnen til 180°C. Smør to halvkugleforme (ca. 20 cm i diameter) grundigt, eller brug almindelige runde forme, hvis du ikke har halvkugleforme.
Bland mel, sukker, natron, bagepulver, salt, kanel og muskatnød i en stor skål.
I en anden skål piskes æg, olie og æblemos sammen. Tilsæt de tørre ingredienser gradvist, og bland det hele godt sammen. Rør derefter de revne gulerødder og eventuelt hakkede valnødder i dejen.
Fordel dejen i de to forme, og bag i 45-50 minutter, eller indtil en tandstik kommer ren ud. Lad kagerne køle helt af.
2. Lav frostingen:
Pisk smør og flormelis sammen til en lys og luftig konsistens.
Tilsæt flødeost og vaniljeekstrakt, og pisk, indtil du har en cremet frosting.
Del frostingen i to portioner. Farv den største del med orange pastafarve og en mindre del med grøn.
3. Saml kagen:
Skær eventuelt en lille smule af toppen af kagerne, så de kan stå fladt. Smør et lag frosting på den ene kagebund, og placer den anden ovenpå, så de to halvkugler danner et græskar.
Dæk hele kagen med et tykt lag orange frosting, og sørg for at skabe de klassiske græskar-riller ved at trække linjer ned langs siderne af kagen med en kagespatel eller bagsiden af en ske.
4. Dekorér:
Brug den grønne frosting til at forme en "græskarstilk" på toppen af kagen.
Rul sort fondant ud, og skær små flagermus, edderkopper eller uhyggelige ansigter ud, som du placerer på kagen.
Du kan også bruge sorte sukkerperler til at lave detaljer, som øjne eller små uhyggelige ansigter.
For et ekstra Halloween-touch, kan du lave fondant-spøgelser og små sorte katte, som du placerer rundt om kagen.
5. Serveringstips:
Placer kagen midt på bordet som en Halloween-centerpiece, der vil få alle til at stoppe op og beundre den.
Server skiver af den sammen med en varm kakao eller en Halloween-inspireret punch.
Foto: Dagens.dk