Langtidsstegt flæskesteg

webmaster

360 uger siden

|

25/01/2018
Det bliver ikke mere dansk end svinekam med brun sovs og kartofler. Sådan laver du den bedste langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Det fleste vil nok mene at langtidsstegning og sprøde svær er lidt modsigende. Fortvivl ikke, men følg vores opskrift og du vil få verdens bedste flæskesvær.

Der er flere måder at forbedrede en langtidsstegt flæskesteg, men det er nemmest i ovnen. Du kan også lave den på grillen, men det er vigtigt at temperaturen ikke overstiger 130 grader.

Denne opskrift er til 4 personer.

Langtidsstegt flæskesteg til hverdag eller fest

Ingredienser til flæskestegen

1 styk flæskesteg/svinekam på 1,5 til 2 kg.
6 dl hønsefond
1 spiseskefuld æbleeddike
1 teskefuld løgpulver
6 styk laurbærblade

Ingredienser til sovsen

Sovsekulør
Salt og peber
2 dl piskefløde
1 spiseskefuld ribsgele
2 teskefulde Maizena - rørt i koldt vand
Skyen fra stegen

Fremgangsmåde

Først skal du tørre stegen. Find køkkenrulle, salt og en køkkenkniv frem.

Skær helt ned til kødet på sværen, da svinkammen ofte ikke er skåret korrekt af slagteren. Ellers kan det blive svært at få rigtig sprøde svær.

Put salt mellem alle sværene. Dette gøres nemmest ved at bruge fingrene og presse salten godt ned i alle revner. Et lille tip, er også at drysse salt under stegen.

Læg så svinekammen på en bradepande og tilsæt hønsefond, løgpulver, æbleeddike og stik laurbærblade i stegen.

Sæt brandepanden i forvarmet ovn på 130 grader almindelig luft og lad den stege i cirka 7 timer midt i ovnen. Det er vigtigt, at det er almindelig luft og ikke varmluft.

Når de 7 timer er gået, så tag laurbærblade ud og steg svinekammen ved 250 grader eller på grill. Når flæskesværen begynder at boble op og har fået farve, så er den færdig.

Lad den langtidsstegt flæskesteg hvile på et spækbræt i 15 minutter. Du må ikke dække stegen til ellers risikere du at få bløde svær.

Tag væden fra stegen og tilsæt lidt sovsekulør og det kolde vand med Maizena. Rør godt rundt, så det ikke klumper.

God appetit!

Prøv også flæskesteg sous vide.