Genial og sund børnemad: Kødboller med tomatsauce og græskarmos

webmaster

425 uger siden

|

26/10/2016
Opskrifter
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
Det lille krydder-trick i opskriften kan blive brugbart en anden gang.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Jeg har fundet ud af, at de saftigeste kødboller laves, når kødet ikke røres til fars. Form det hakkede kød til kødboller og krydr dem direkte på panden – det resulterer i super saftige og velsmagende kødboller. Her serveres kødbollerne med hjemmelavet tomatsauce og græskarmos.

Til 4 personer

Kødboller:
600g hakket oksekød
Havsalt, sort peber og hvidløgspulver
Smør til stegning
Tomatsauce:
3 rødløg
6 fed hvidløg
2 ds. hele eller hakkede tomater á 400 ml
1 ds. tomatpuré á 140g
Smag til med havsalt, sort peber, honning, tørret oregano, tørret persille og stødt paprika
Olivenolie til stegning
1 potte frisk basilikum
Græskarmos:
800g græskar fx Butternut squash eller Hokkaido
800g søde kartofler
100g smør
Smag til med havsalt og sort peber

Græskarmos:
Halver græskarret, fjern kernerne og skræl det.
Skær græskarret ud i grove tern.

Skræl de søde kartofler og skær dem ud i grove tern.

Kombiner græskar- og kartoffeltern i en gryde og dæk med vand.

Bring gryden i kog, skru ned for varmen og lad græskar og kartofler simres møre under tippet låg. Det tager typisk 30-40 minutter afhængig af, hvor store ternene er.

Dræn de mørkogte grøntsager for kogevandet.

Brug en gaffel til at mose grøntsagerne sammen med smørret og smag den rustikke mos til med havsalt og sort peber.

Tomatsauce:
Pil rødløgene, halver dem og snit dem fint.
Pil hvidløgsfedene og skær dem i tynde skiver.

Svits løg og hvidløg af i olivenolie.

Tilsæt dåsetomater og tomatpuré. Bruges hele tomater, kan de med fordel klippes i mindre stykker, når de ligger i gryden.

Lad saucen simre i 20-30 minutter. Smag saucen til med havsalt, sort peber, honning, tørret oregano, tørret persille og paprika.

Kødboller:
Form farsen til kødboller. Kødbollerne skal være på størrelse med store (hele) valnødder.

Drys kødbollerne med rigeligt havsalt, sort peber og hvidløgspulver og steg dem i smør til de er gennemstegte.

Anret græskarmosen på fire tallerkener og top med tomatsauce, kødboller og frisk basilikum.