Gulerodsfritter med spicy estragonmayo
Hvis du ikke allerede har prøvet at lave fritter af gulerødder, så kan det virkelig anbefales – og det er en super nem måde at få spist flere af de sunde rødder på!Fritter til 4 personer
2 kg gulerødder
Olivenolie, havsalt og sort peber
Mayo til 4 personer
3 dl god mayonnaise
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. stødt mild paprika
2 tsk. chiliflager
2 tsk. ahornsirup
Saften af ½-1 lime
2 små potter frisk estragon
Fritter
Skræl gulerødderne og skær dem ud i passende fritstørrelse – fritterne svinder en del, så skær dem ikke for korte.
Foto: Sabine Murati
Fordel fritterne jævnt på en bagepapirsbeklædt bageplade.
Dryp gavmildt med olivenolie og krydr med havsalt og sort peber. Vend rundt i fritterne, så alle dækkes af olie og krydderier.
Foto: Sabine Murati
Bag fritterne i en forvarmet ovn på 200C i ca. 50-60 minutter.
Foto: Sabine Murati
Mayo
Hak estragonen meget fint og rør alle ingredienserne sammen.
Foto: Sabine Murati
Smag mayonnaisedippen til og server den til gulerodsfritterne.
Foto: Sabine Murati
Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.