Wilbeks tropper tager sikker sejr mod Slovenien

admin

10 år siden

|

04/04/2014

Det danske herrelandshold i håndbold har fået en godkendt start på Golden League-turneringen på hjemmebane.

Danmark vandt torsdag aften med 31-25 over Slovenien i Horsens og indfriede dermed forventningen om en sejr mod et hold, der ikke formåede at kvalificere sig til EM tidligere på året.

Det var et dansk hold uden flere profiler, blandt andet den stærke stregspiller Rene Toft Hansen, der holder en pause fra landsholdet, men den afgående landstræner Ulrik Wilbek kan aflevere en bred trup til sin efterfølger.

Eksempelvis betød det ikke så meget, at også førstemålmand Niklas Landin sad udenfor, for Jannik Green viste i perioder stærkt spil i målet.

Det tog således Slovenien mere end ni minutter at komme på måltavlen for første gang, og dermed kom gæsterne til at halte efter fra start.

Det stod 15-12 til Danmark ved pausen, og billedet af dansk dominans blev kun forstærket i anden halvleg.

Hans Lindberg blev sendt på banen i stedet for Lasse Svan og indledte med to kvikke scoringer.

Lindberg, der på grund af en skade har været ude længe, viste, at formen ikke har taget skade, og højrefløjen nåede op på seks mål i løbet af sine 30 minutter på banen.

Marcus Cleverly kom på mål i anden halvleg, og gjorde det flot, og det var medvirkende til, at danskerne kunne trække fra og vinde en klar sejr.

I torsdagens tidlige kamp vandt Frankrigs europamestre 27-25 over Norge.

Turneringen fortsætter fredag aften, hvor Danmark møder nordmændene i Gigantium i Aalborg. Her takker stregspiller Michael V. Knudsen af efter mere end 14 år på landsholdet.