Wilbek: Det bliver rart at slippe for afbud

admin

10 år siden

|

02/04/2014

Dagens topnyheder

Ulrik Wilbek har kun tre kampe tilbage, før han takker af som landstræner. På et pressemøde før weekendens Golden League-stævne gjorde han sig nogle tanker over årene, der er gået.

- Jeg er en lille smule begunstiget af at skulle sidde her og evaluere min tid som landstræner.

- Det er ikke mange trænere, som får lov til det, for ofte bliver de smidt ud og har en time til at fjerne deres ting, indleder Wilbek.

Den afgående landstræner fortæller noget, som han ikke mener, han er blevet spurgt om før.

- Der er en ting, det bliver rart at slippe for. Det er afbuddene, når man har udtaget en trup. Man håber på, at telefonen ikke ringer.

- For hvert afbud implementerer en ny strategi. Så skal jeg til at lave hele rollefordelingen om, fordi jeg får et eller flere afbud.

- Det er et temmelig stort stykke arbejde. Hvert afbud giver dog også nye muligheder. Når man har ærgret sig, så skal man være konstruktiv og tænke på, hvordan man får den nye spiller ind på holdet, forklarer Wilbek.

At introducere nye spillere er noget, han har nydt i stor stil.

- Det sjoveste er at få lov til at introducere nye spillere på holdet, siger Wilbek og nævner blandt andre Niklas Landin og Per Leegaard.

Wilbek mener, at det nuværende landshold er præget af lidt for søde og sympatiske spillere. Forstået på den måde, at der skal være plads til lidt flere bisser på holdet.

- Det er sympatiske unge drenge, som ser tingene i helheder. Og som går op i familie og andre ting.

- Vi har ikke ret mange dumme svin. Det betyder, at vi har et godt sammenhold og er gode til at vinde sammen.

- Men vi kan også nemmere gå ned sammen, når vi møder modgang og taber. Der er måske for mange ens typer, lyder det fra Wilbek.

Det kan derfor blive sundt nok for landsholdet, at islændingen Gudmundur Gudmundsson overtager landstrænerhvervet efter Wilbek efter denne sæson.

- Det er et perfekt tidspunkt at skifte træner på. Der kan blive rystet op i gruppen. Der kan komme nye idéer ind.

- Det kunne godt blive sådan lidt: Nå, så er vi her igen. Så det er forfriskende, at det bliver lidt anderledes nu, siger Wilbek.

Wilbeks sidste kamp som landstræner bliver søndagens opgør mod Frankrig. Danmark spiller også kampe torsdag og fredag.

/ritzau/