Vladimir Putin raser

Nicolai Busekist

131 uger siden

|

16/03/2022
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ruslands præsident, Vladimir Putin, er rasende, og har onsdag eftermiddag på et regeringsmøde igen langet ud efter Vesten.

Dagens topnyheder

Vladimir Putin er af den opfattelse, at det hele forløber efter planen i Ukraine. Det har han forklaret på et regeringsmøde onsdag eftermiddag ifølge flere medier, herunder Financial Times og Evening Standard.

I sin tale på regeringsmødet påstod den russiske præsident ligeledes, at det er Ukraines egen skyld, at russiske styrker blev sendt ind i landet, for at udføre en 'særlig militæroperation', som Putin fortsat kalder invasionen af nabolandet.

"Vi havde ikke andet valg end at iværksætte en særlig militæroperation," lød det fra Vladimir Putin på onsdagens møde.

Ydermere forklarede han også, at de ukrainske myndigheder i Kyiv blev bedt om at trække deres tropper ud af Donbas-regionen, som er blevet besat af Rusland. Dette blev de angiveligt bedt om i begyndelse af 'operationen', hvilket de dog nægtede at gøre.

Angiveligt skulle dette altså være årsagen til, at Rusland 'var nødt til' at iværksætte denne særlige militæroperation. Vladimir Putin hævder derfor, at der er tale om selvforsvar fra russisk side.

Tidligere har Vladimir Putin langet ud efter Vesten, hvilket han også gjorde i onsdagens tale. Her gjorde han det nemlig klart, at 'blodbadet' i Ukraine vil fortsætte, eftersom de vestlige lande fortsat forsyner Ukraine med våben.

Putin mener, at de vestlige magter ønsker at skabe et 'anti-Rusland', og at de er ligeglad med det ukrainske folk. Endvidere sagde han, at Vesten ville have pålagt Rusland sanktioner uanset situationen, og at de blot har ledt efter en undskyldning for at gøre det.

"Vesten vil ikke engang skjule, at deres mål er at ødelægge den russiske økonomi. Hver eneste russer. Vesten ønsker at 'cancel' Rusland. De vil opløse Rusland, men det vil ikke lykkes. Vesten ønsker at fremprovokere i civile konfrontationer i Rusland, men de vil kun styrke Rusland med sine fjendtlige handlinger," sagde Putin.

Derudover kaldte den russiske præsident også Vesten for 'løgnernes imperium', ligesom han forklarede, at militæroperationen i Ukraine handler om 'Ruslands suverænitet' og 'deres børns fremtid'.

"Vesten tror, vi vil træde tilbage, men Vesten forstår ikke Rusland. Vi kæmper for Ruslands suverænitet og for vores børns fremtid. Vesten er løgnernes imperium," sagde han.

Talen blev rundet af med, at han påstod, at Vesten har indledt, hvad han kaldte for en 'økonomisk blitzkrig'. Igen slog han dog fast, at han er sikker på, at det ikke vil lykkes.