Vigtig besked til boligejerne: Det bedste er, hvis det ikke sker

Emil Martesen

13 timer siden

|

03/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det bedste er, hvis det ikke sker.

Dagens topnyheder

Nordjylland har været den mest forblæste egn i 2023. I hvert fald, når man måler det i antal stormskader pr 1000 indbyggere.

Det viser de nyeste tal fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen. Tallene viser opgørelser af skader anmeldt til forsikringsselskaber i 2023.

Og her har nordjyderne anmeldt 7.289 skader – eller 12 skader pr 1000 indbygger. Forholdsmæssigt er det dobbelt så mange som f.eks. Region Hovedstaden, der har anmeldt færrest skader pr 1000 indbyggere:

"Nordjyder er ikke ukendte med storm og blæst. Men mon ikke de fleste nordjyder ved, at 2023 har været et særligt blæsende år? Nu har de i hvert fald sort på hvidt, at de fleste stormskader forholdsmæssigt er blevet anmeldt i Nordjylland", siger Anne Garde Slothuus, forsikringsekspert hos Forsikringsoplysningen, ifølge en pressemeddelelse.

Især har Thisted og Jammerbugt været med til at give Region Nordjylland den tvivlsomme førsteplads med flest anmeldte stormskader i regionen.

I alt anmeldte borgerne i Thisted 868 skader, mens Jammerbrugt anmeldte 697 – det svarer til henholdsvis 20 og 18 anmeldte skader pr 1000 indbyggere:

"Danskerne ser ind i en fremtid mede vildere vejr – og det gælder også stormene, der bliver kraftigere. Nu er vi på vej ind i efterårssæsonen, der traditionelt giver både storm og regn, så det gælder om at forberede sig", siger Anne Garde Slothuus.

På andenpladsen efter Region Nordjylland ligger Region Syddanmark med 10 anmeldte stormskader pr 1000 indbyggere, eller i alt 12.439 skader.

Og her på kanten af efteråret kommer Forsikringsoplysningen nu med gode råd til, hvordan man som boligejere skal sikre sig mod stormen:

"Som udgangspunkt dækker dit forsikringsselskab, hvis uheldet er ude – men det allerbedste er jo, hvis skaden slet ikke sker. Derfor anbefaler vi at forebygge i god tid, inden stormene rammer her til efteråret", siger Anne Garde Slothuus.

I alt blev der anmeldt 53.399 stormskader i 2023.