Viborg HK er reddet fra økonomisk ruin

admin

10 år siden

|

18/03/2014

Dagens topnyheder

Der vil også i fremtiden blive spillet kvindehåndbold på højeste plan i traditionsrige Viborg HK.

Klubben meddeler tirsdag aften, at det er lykkedes at fremskaffe den nødvendige likviditet til at fortsætte driften, der var truet efter flere store underskud de senere år.

Redningsplanen har tilført i alt 5,2 millioner til klubkassen, og dermed er klubbens eksistens foreløbig sikret.

- På godt dansk betyder det, at Viborg HK er reddet fra en truende økonomisk ulykke - både på kort og på længere sigt, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Det er lykkedes at sælge den såkaldte Heidi Astrup Lounge, ligesom der er tilført ekstraordinære sponsorkroner fra både privatpersoner og virksomheder, som har ønsket, at der fortsat skal spilles elitehåndbold i klubben, der har vundet 13 danske mesterskaber.

Viborg-ledelsen erkender samtidig, at der skal sættes hårdt ind på at få regnskaberne til at stemme i fremtiden.

Klubben har netop offentliggjort et halvårsregnskab, hvor bundlinjen viser et underskud på fire millioner kroner i første halvår af regnskabsåret 2013/14.

- Der ligger nu en meget stor opgave med at leve op til de mange menneskers tro på, at vi fremover kommer til at drive en sund forretning og samtidig leverer interessante sportslige resultater, lyder det i pressemeddelelsen.

Viborg ligger aktuelt på førstepladsen i Dame Håndbold Ligaen og er sikker på at vinde grundspillet, selv om der endnu resterer en enkelt spillerunde.

/ritzau/