Efter mere end fire års pause har det kriseramte Grækenland gjort comeback på finansmarkederne ved at sælge statsobligationer.
Den græske regering siger, at de første salg af statsobligationer siden 2010 blev en stor succes.
Vicepremierminister Evangelos Venizelos oplyser, at efterspørgselen efter obligationer var næsten otte gange så høj som udbuddet ved salget torsdag.
- En sum på omkring 3,0 milliarder euro (22,3 milliarder kroner) ventes at blive rejst, siger talsmand for den græske regering.
Sidste gang Grækenland lånte penge på finansmarkederne på normal vis var i marts 2010. Siden er landets økonomi blevet holdt flydende med lån fra EU og Den Internationale Valutafond, IMF.
Pengene har været efterfulgt af krav om reformer og besparelser, og det har ført til, at mange grækere har kritiseret EU og navnligt Tyskland.
Beløbet, som grækerne låner gennem statsobligationerne, er beskedent, men iagttagere siger, at der er tale om et meget vigtigt signal om, at Grækenland har lagt gældskrisen bag sig.
Men grækerne har stadig en meget stor statsgæld, selv om Athen ved den kontrollerede statsbankerot i 2012 barberede omkring 100 milliarder euro (næsten 750 milliarder kroner) af statsgælden.
Ud over den massive gæld kæmper grækerne fortsat med en økonomisk krise, hvor der er en arbejdsløshed på over 25 procent, og hvor de fleste kæmper med faldende lønninger og mange skatter og afgifter.
/ritzau/AFP