V kræver svar på, om russerne kommer

admin

10 år siden

|

13/05/2014

Dagens topnyheder

Med Ruslands fremfærd i Ukraine har det efterhånden et komisk skær over sig at hævde, at der ingen militære trusler er mod Danmark i nogen overskuelig fremtid og udelukkende fokusere på terror, cyberkrig og fjerne lande.

Det mener Venstre, der kræver, at regeringen iværksætter en analyse af trusselsbilledet og behovet for ændringer i forsvaret, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

- Samtidig med at vi har moderniseret og sparet på forsvaret, er der sket nogle helt dramatiske ting i vores nærområde, og derfor kan man godt komme til at se om ikke komisk så lidt mærkelig ud, hvis man siger, at trusselsbilledet ikke er lige i nærområdet, men længere væk.

- Der er sket en udvikling, som vi bliver nødt til at forholde os til, siger forsvarsordfører Troels Lund Poulsen (V).

Spørgsmål: Mener I seriøst, at vi skal være bange for, at russerne kommer?

- Det ved vi jo ikke. Sagen er sådan set præcis det. Det er ikke et spørgsmål, vi kan besvare. Vi har brug for at få en analytisk akademisk redegørelse, som afklarer, hvor bekymrede vi egentlig skal være.

- At påstå, at der ikke er grund til bekymring, er simpelthen for langt ude, siger udenrigsordfører Søren Pind (V).

Ifølge den selvbestaltede valgkommission i den ukrainske Donetsk-region har 89 procent søndag stemt for at bryde forbindelsen til centralregeringen i Kijev.

I Lugansk-regionen har 96 procent angiveligt stemt for en løsrivelse.

Ukraines regering og de vestlige lande har fordømt afstemningen, og EU skærpede mandag sanktionerne over for Rusland.

/ritzau/