Utrolig opdagelse: Bakterier i kvinders 'mis' laver naturlig medicin

Lotte Sørensen

|

29/10/2014

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Kvindens kønsdele bliver kaldt kilden til liv, men nu viser det sig, at den måske også kan være kilden til helbredelse.

Det skriver videnskab.dk.

Det er forskere fra University of California, der har undersøgt tusindvis af bakteriers arvemasse. Bakterierne kommer fra menneskers mund, næse, hud og vagina.

Læs også: Fem facts om din 'mis', du bør vide

Her fokuserede de siden på mælkesyrebakterien lactobacillus gasseri fra kvindens skede, der laver stoffet lactocillin, som viste sig at være et særdeles stærkt antibiotikum. Og hvor medicinsk antibiotika slår både gode og dårlige bakterier ihjel, lader lactocillin de gode overleve.

Det er en ønskedrøm, der gik i opfyldelse for forskerkollegaerne. De har fundet et nyt antibiotikum, som naturen selv laver, og som man kan gå videre med og afprøve som et nyt lægemiddel, lyder kommentaren fra danske Oluf Borbye Pedersen, der som forskningsleder på Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter på Københavns Universitet selv forsker i bakterier.

Læs også: Her ser fem kvinder deres kønsdele for første gang: Se deres sjove reaktion

Han mener, at dette kun er toppen af isbjerget, og at de amerikanske kolleger vil finde mange flere lægemidler i menneskers bakterier, for eksempel medicin mod psykiske lidelser og fedme.

Det gør, at man i fremtiden sandsynligvis kan forvente en supplerende og anderledes tilgang til lægemiddeludvikling, siger han til videnskab.dk.