Sommeren er traditionen tro en travl periode på de danske dyreinternater, og dette år er ingen undtagelse.
Ved udgangen af juni måned havde man på Dyrenes Beskyttelses internater 833 dyr.
Det er over dobbelt så mange dyr, som der var på internaterne i februar, marts og april i år.
En af grundene til den markante stigning skyldes folks sommerferie, mener Jens Jokumsen, der er chefkonsulent i Dyrenes Beskyttelse.
- Der er mange mennesker, der skal på ferie, og så benytter nogle anledningen til at komme af med deres dyr ved at aflevere dem på internaterne, siger han.
- Det er typisk noget, de har gået og overvejet i et stykke tid, og så afleverer de dyrene, når de skal på ferie for at undgå at betale til dyrepensioner og lignende.
Men ikke alle dyr er så heldige.
- Vi oplever desværre stadig mange dumpninger af dyr, hvor folk eventuelt slipper deres kaniner løs i naturen eller sætter en papkasse med kattekillinger et sted, siger Jens Jokumsen.
Indtil videre har Dyrenes Beskyttelse ikke et endeligt overblik over, hvor mange dumpninger de vil se i år. Men rapporter fra de ni internater viser, at tallet ikke ser ud til at være faldende.
Kattekillinger er den klare topscorer efterfulgt af hunde og kaniner, når det kommer til antallet af dyr på internater. Men der er også mange fugle, hamstere og marsvin, oplyser Dyrenes Beskyttelse.
Manglen på plads til de mange overladte dyr er et problem. I Dyrenes Beskyttelses bestræbelser på at hjælpe så mange dyr som overhovedet muligt, sender de dyr i pleje i private hjem.
Det er typisk dyr, der er så unge, at de endnu ikke er klar til et permanent hjem. Det frigiver plads, men har også andre fordele, fortæller chefkonsulenten.
- Når dyrene er i pleje, så oplever de hverdagen i et hjem, hvor der for eksempel er børn. Det ruster dem til at håndtere en dagligdag ude hos deres nye permanente familie og gør, at dyrene er lettere at komme af med, siger Jens Jokumsen.
I 2015 fandt Dyrenes Beskyttelse nye hjem til 6315 dyr.
/ritzau/