Ensomhed, hovedpine, en oplevelse af at være upopulær, dårligt humør og lav livstilfredshed.
Det er nogle af de gener, som unge, som selv angiver at komme fra økonomisk trængte familier, i højere grad døjer med end andre unge.
Det skriver Information på baggrund af en ny undersøgelse fra Børnerådet foretaget blandt 1500 unge.
For eksempel er livstilfredsheden lavere blandt unge, der oplever at have færre penge end gennemsnitlige danske familier.
Blot 15 procent af dem oplever "høj livstilfredshed", mens det samme gør sig gældende for 35 procent af de unge fra økonomisk velstillede familier.
Børnerådets formand, Per Larsen, "håber, at politikerne får øjnene op for, hvor hårdt kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen kan ramme børnefamilierne og koster på børnenes trivsel" og opfordrer regeringen til at tage Børnekonventionens forpligtigelser mere alvorligt.
- Børnekonventionen forpligter Danmark til at sikre alle børns levestandard, der understøtter det enkelte barns trivsel. Det, synes jeg, regeringen bør tage til efterretning, siger han til Information.
Socialminister, Karen Ellemann (V), skriver i en mail til Information, at Børnerådets undersøgelse ikke får regeringen til at revurdere kontanthjælpsloftet.
- Der er flere forhold, der har betydning for børn og unges trivsel, ikke kun økonomi. Vi skal ikke parkere nogen på offentlig forsørgelse, men hjælpe dem i job og uddannelse, skriver hun blandt andet.
/ritzau/