Tysk ekstremist slår følge med skeptikerne

admin

|

26/05/2014

Dagens topnyheder

Det højreekstremistiske tyske parti NPD får for første gang sæde i Europaparlamentet. Det viser den endelige stemmeoptælling ifølge nyhedsbureauet Reuters. Optællingen viser, at partiet får en procent af stemmerne.

Partiets spidskandidat er den tidligere partiformand Udo Voigt, der er dømt for folkehetz for at hylde nazisternes stormtropper.

De tyske regeringspartier går takket være fremgang for Socialdemokraterne samlet set frem ved valget til Europaparlamentet, selv om forbundskansler Angela Merkels CDU/CSU går tilbage.

Euroskeptikerne i Alternative für Deutschland får et godt første valg med syv procent af stemmerne, viser det officielle valgresultat ifølge det tyske nyhedsbureau, dpa.

Ifølge opgørelsen fra dpa går CDU/CSU 2,6 procentpoint tilbage og er stadig største blok med 35,2 procent af stemmerne, mens socialdemokraterne i SPD går 5,6 procentpoint frem til 27,3 procent.

De Grønne går en smule tilbage, mens valgets helt store taber er det liberale FDP, der bliver næsten halveret og ender med 3,4 procent.

/ritzau/