Den såkaldte tys-tys-kilde, der skal have indsamlet oplysninger om kendte og kongeliges køb på kreditkort, er blevet tiltalt i Se og Hør-sagen.
Han nægter sig skyldig i anklagen, der lyder på hacking, oplyser advokat Michael Juul Eriksen.
- Hvis du har adgang til oplysninger fra dit arbejde, er det ikke hacking at videregive de oplysninger, mener Michael Juul Eriksen.
Se og Hør-sagen opstod i foråret 2014 og er blevet kaldt den største skandale i dansk medieverden i nyere tid. Skandalen kom for frem, da BT 28. april skrev om overvågning af kendte danskeres kreditkortforbrug.
Det skete i en foromtale af en bog af en tidligere Se og Hør-journalist. I dagene efter bekræftede tidligere ansatte ved Se og Hør, at man havde brugt kreditkortoplysninger fra tys-tys-kilden til at spore og skrive om kendte mennesker.
Tys-tys-kilden valgte derefter selv at kontakte politiet. Manden viste sig at være en såkaldt batchoperatør, der arbejdede for it-firmaet IBM.
IBM udført opgaver for PBS, der senere har skiftet navn til Nets. I den forbindelse havde tys-tys-kilden adgang til fortrolige kreditoplysninger.
Umiddelbart havde kilden kun adgang til at se korttransaktioner hos Nets. Han kunne ikke se, hvem der brugte penge, men kun hvornår der blev brugt penge, hvor og hvor meget der blev brugt.
Tys-tys-kilden havde angiveligt også adgang til at kunne nulstille kodeord for andre ansatte og tildele dem nye koder. Dette gjorde, at han kunne få adgang via andres konti til at søge på kendte og kongeliges kreditkort ud fra søgninger på navne.
Med navne og kreditkortnumre kunne kilden søge i det register, hvor han retmæssigt havde adgang. Dermed kunne han live-overvåge de kendte og kongeliges brug af kreditkort.
I alt otte personer og Aller Media A/S er blevet tiltalt i sagen. Der er afsat 20 retsdage, og der ventes dom i slutningen af november 2016.
/ritzau/