TV2 erfarer: Dansk radiokanal lukker

Henrik R

66 uger siden

|

14/06/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den omdiskuterede radiokanal mister sit eksistensgrundlag i en ny aftale.

Dagens topnyheder

En ny medieaftale er blevet indgået mellem SVM-regeringen og partierne SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, og Dansk Folkeparti, og den indeholder flere betydningsfulde tiltag, herunder indførelsen af en streaming-skat til fordel for dansk indhold samt lukningen af den radiokanalen 24syv.

Radiokanalen 24syv, tidligere kendt som Radio Loud, vil ophøre med at sende, når dens sendetilladelse udløber i slutningen af marts næste år. Dette er en del af den nye aftale, som blev præsenteret på et pressemøde onsdag klokken 13. Det erfarer TV2.

Aftalen introducerer også en skat på streamingtjenester for at fremme produktionen af dansk indhold.

Alle streamingtjenester vil skulle betale 2% af deres omsætning i skat. Dog, hvis en tjeneste investerer under 5% af sin omsætning i dansk indhold, vil den blive pålagt yderligere 3 procentpoint, hvilket bringer det samlede skatteniveau op på 5%.

Hvis en streamingtjeneste derimod investerer 5% eller mere i dansk indhold, vil skatten forblive på 2%.

Sådan bliver den nye mediestøtte

Den nye aftale omfordeler også mediestøtten fra landsdækkende medier til lokale og regionale nyhedsmedier. Den maksimale støtte til landsdækkende medier vil blive reduceret fra 17,5 millioner kroner årligt til 12,5 millioner kroner. Imidlertid vil støtten til lokale og regionale medier stige fra 17,5 til 18,5 millioner kroner årligt. Dog indføres et loft, så en enkelt mediekoncern højst kan modtage 90 millioner kroner årligt i støtte til sine lokale og regionale medier.

Det er værd at bemærke, at en lignende medieaftale blev indgået i maj 2022, men den blev ikke implementeret før folketingsvalget i november. Denne nye aftale sigter mod at sætte tiltagene fra den tidligere aftale i kraft.