Trist nyt til en lang række danskere: Fra d.21 januar stiger priserne med over 10 procent

Nicolai Steinicke

35 uger siden

|

15/01/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den eneste gruppe, der ikke bliver ramt, er pensionisterne.

Dagens topnyheder

Fra og med den 21. januar vil det blive betydeligt dyrere for danske pendlere at benytte sig af den kollektive trafik. Med en gennemsnitlig prisstigning på mere end 10 procent, som Midttrafik tidligere har meddelt, står passagererne over for en historisk høj forhøjelse af billetpriserne. Det skriver Horsens Folkeblad.

Rejsende, der anvender Rejsekort, vil blive mest påvirkede af prisstigningerne. For eksempel vil en to-zoners rejse stige fra 19,50 kroner til 22,50 kroner, mens en fem-zoners rejse vil stige med syv kroner.

Midttrafik forklarer, at Rejsekort-priserne hidtil har været betydeligt lavere end prisen på en enkeltbillet, men nu vil de blive justeret for at have kun cirka fem procent forskel.

Enkeltbilletten vil også opleve en stigning på to kroner, uanset rejsens længde. Fast pendler med et pendlerkort vil betale 1-3 kroner mere dagligt afhængig af antallet af zoner.

Pensionister, der rejser med Midttrafiks pensionistkort, undgår dog prisstigninger.

Priserne i togene hos DSB og Arriva vil også stige. Vest for Storebælt vil Rejsekort-rejsende opleve en gennemsnitlig prisstigning på 11,6 procent. En enkeltbillet fra København til Aarhus H stiger fra 429 kroner til 469 kroner.

Selvom prisstigningerne er en realitet, vil det fortsat være muligt at opnå betydelige rabatter på rejser over Storebælt ved brug af såkaldte Orange billetter, ifølge Charlotte Kjærulff, kundechef i DSB.

De nye billetpriser kan findes på Midttrafiks hjemmeside og DSBs hjemmeside.

Reaktionerne på prisstigningerne har været blandede. Tidligere omtalt som en "ond spiral" af SF's transportordfører Sofie Lippert, har flere politiske partier, herunder Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, kritiseret stigningerne som "fuldstændig vanvittige" og "groteske."