Trist nyt for disse danskere: Fra 1. oktober bliver det dobbelt så dyrt

Kamille Isaksen

1 uge siden

|

28/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu stiger prisen snart.

Dagens topnyheder

Sommeren er over os, og derfor er der ikke det store behov for at tænde varmen i de fleste huse. 

Det er nok noget, som mange danskere i dette øjeblik kan prise sig lykkelige over. 

Den økonomiske byrde for danske varmekunder stiger nemlig markant, og nu er det Sindal Varmeforsynings tur til at varsle en betydelig prisstigning.

Fra den 1. oktober vil prisen for varme fra Sindal Varmeforsyning stige til mere end det dobbelte. 

Det skriver TV 2 Nord

Sindal Varmeforsyning har annonceret, at prisen pr. Mega Watt time (MWh) vil stige fra 705 kroner til hele 1.500 kroner pr. MWh. 

Denne voldsomme prisstigning skyldes ifølge varmeselskabet både faldende indtægter og markant stigende omkostninger. "Dette er en situation, vi gerne havde været foruden, men vi er oppe imod et marked, vi ikke selv har indflydelse på," udtaler Sindal Varmeforsyning.

Konsekvenser for kunderne

For en gennemsnitlig husstand med et standardhus på 130 kvadratmeter betyder stigningen, at varmeregningen vil blive næsten 5.000 kroner dyrere om året. Denne stigning kommer som en hård nyhed for mange familier, der allerede kæmper med stigende leveomkostninger.

Udsigt til prisfald

Til trods for den aktuelle prisstigning forsøger Sindal Varmeforsyning at berolige kunderne ved at forudsige, at priserne vil falde igen efter nytår og vende tilbage til et mere normalt niveau. 

Denne udmelding giver et håb om, at de økonomiske stramninger kun er midlertidige.

Sindal Varmeforsyning er ikke alene om at hæve priserne. Også Fjernvarme Fyn og Haslev Fjernvarme har for nylig annonceret markante prisstigninger.