Trist nyt for Bilka: Fanget i kæmpe brøler efter salg af 'farlig' varer

Emil Martesen

47 uger siden

|

10/10/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bilka-butikken blev fanget i en kæmpe brøler.

Dagens topnyheder

Bilka har efterhånden fået en høj stjerne hos mange danskere, der på ugentligt basis lægger vejen forbi hypermarkedet.

Og selvom der som oftest ikke er meget at sætte en finger på hos populære Bilka, så er sagen en helt anden denne gang.

Der er nemlig ikke meget at skrive hjem om, da Bilkas fejlslagne forsøg på at fjerne farlig karamelsirup fra hylderne i deres Kolding-afdeling har udløst en bøde på svimlende 80.000 kroner og en sur smiley fra Fødevarestyrelsen.

For et par måneder siden blev karamelsiruppen fra Fabbri tilbagekaldt, da den kunne gære og blive farlig.

Fødevarestyrelsen besøgte Bilka i Kolding den 12. september og fandt stadig et par flasker af den tilbagekaldte sirup på hylderne:

"Vi beklager, at der er sket en fejl, idet nogle flasker ganske enkelt blev overset," udtaler Jacob Krogsgaard Nielsen, presseansvarlig hos Salling Group, der ejer Bilka, og fortsætter:

"Vi synes så ikke, at forseelsen står mål med så stor en bøde, som er i samme størrelsesorden, som hvis butikken bevidst ikke havde fjernet en meget samfundsfarlig fødevare".

Bilka argumenterer for, at varen var 'ikke sundhedsfarlig, men uegnet til konsum' og stiller spørgsmålstegn ved, om en bøde på 80.000 kroner er retfærdig i denne sammenhæng.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Ikke desto mindre er det hvad Bilka må sande efter den særdeles uheldige episode.

Men det er ikke første gang, at Salling Groups butikker må ty til lommerne, efter kæden ikke har fjernet tilbagekaldte varer fra hylderne.

I august gjaldt det Føtex i Esbjerg, der fik en bøde på 80.000 kroner for ikke at have tilbagekaldt en mousserende vin, mens det er sket to gange for Bilka i Sønderborg i 2017 og 2018 - begge gange med bøder på 80.000 kroner til følge.