Transportordfører trækker støtte til Løkke

admin

10 år siden

|

03/06/2014

Dagens topnyheder

Endnu et Venstre-medlem af Folketinget står nu frem og undsiger partiformand Lars Løkke Rasmussen.

Som den fjerde fra Venstres 47 mand store folketingsgruppe fastslår transportordfører Kristian Pihl Lorentzen over for TV/Midt-Vest, at Lars Løkke Rasmussen ikke længere er den rigtige formand for partiet.

- Nu skal politikken tilbage i hovedsædet. Danmark har brug for Venstres politik, og det kan vi kun få uden Lars Løkke Rasmussen, siger Kristian Pihl Lorentzen til TV/Midt-Vest.

Venstres transportordfører er ifølge TV/Midt-Vest overbevist om, at Kristian Jensen er den rigtige formand til at tage over på formandsposten.

På spørgsmålet om, hvorvidt Kristan Pihl Lorenzen tror, at gruppeformanden også er klar til at overtage formandsposten for Venstre, svarer han dog tøvende:

- Ingen kommentar.

Dermed melder Kristian Pihl Lorentzen sig ind i det kor af Venstre-folk, der ikke længere støtter Lars Løkke Rasmussen som formand for det liberale oppositionsparti.

Den første fra folketingsgruppen, som tog afstand fra formanden, var tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech.

Mandag fulgte erhvervsordfører Kim Andersen efter og anbefalede næstformand Kristian Jensen til at lede Venstre, fordi den nuværende formand "skygger for det overordnede projekt".

Også indfødsretsordfører Preben Bang Henriksen, der er valgt i Nordjylland, sagde mandag, at han er parat til at forlade Venstre, hvis Lars Løkke bliver genvalgt som formand uden at fremlægge dokumentation for, at han har betalt korrekt skat.

På gruppemødet tirsdag kan flere andre kritikere i folketingsgruppen også stille sig åbent frem. Det kunne ifølge Ritzaus oplysninger være Mads Rørvig i Silkeborg, Torsten Schack Pedersen i Thisted eller Karsten Lauritzen i Nordjylland.

/ritzau/