Tjek din 'postkasse': Vigtig besked på vej til disse danskere

Emil Martesen

1 uge siden

|

10/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tjek din 'postkasse'.

Dagens topnyheder

De første invitationer til at booke tid til vaccination sendes nu ud. Det betyder, at borgere på 85 år eller derover nu kan booke tid til covid-19- og influenzavaccine.

I årets sæsonvaccination er det alle borgere på 65 år og derover samt borgere under 65 år med risiko for alvorligt sygdomsforløb, som tilbydes en gratis vaccine mod covid-19 og influenza.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

Resten af målgruppen for vaccination mod covid-19 eller influenza vil i løbet af september få mulighed for at booke tid.

  • Borgere mellem 74 og 84 år: 16.-17. september

  • Borgere mellem 65 og 74 år: 23.-25. september

Det er først muligt at booke tid, når man har modtaget en invitation, eller fra den dag man står til at modtage en invitation.

Borgere under 65 år med risiko for alvorligt sygdomsforløb vil ikke få en invitation, men kan fra 26. september selv booke tid.

Book tid på vacciner.dk eller på telefon

Borgerne kan booke tid til vaccination på vacciner.dk eller ved at ringe til Region Sjællands vaccinebooking på 70 20 42 33.

Det vil være muligt at vælge mellem en række forskellige vaccinationssteder rundt omkring i regionen. Der vil være mindst et vaccinationssted i alle de 17 kommuner i regionen.

Alle vaccinationssteder kan ses på vacciner.dk, i forbindelse med at man booker tid. Der kan frem mod 1. oktober blive tilføjet flere steder og tider til vaccination.

Når man booker tid, vil det være muligt at se ledige tider otte uger frem i tiden.