Indgår helt ny aftale: PostNord deler stor nyhed

Emil Martesen

1 uge siden

|

06/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De indgår en helt ny aftale.

Dagens topnyheder

PostNord har fra den 25. april 2024 forpligtet sig til The Climate Pledge, der arbejder målrettet mod at opnå netto-nul CO2-udledning i 2040, 10 år før Parisaftalen.

Med underskriften forpligter PostNord sig på en række områder, der udover at reducere egen miljøpåvirkning også skal sætte retningen for en mere bæredygtig logistikbranche globalt. 

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

Med tilslutningen til The Climate Pledge forpligter PostNord sig til regelmæssigt at måle og rapportere drivhusgasemissioner, implementere dekarboneringsstrategier i overensstemmelse med Parisaftalen og neutralisere eventuelle resterende emissioner med kompensationsforanstaltninger.  

”Vi er i PostNord stolte af at kunne sætte underskriften på en klimaaftale, der forpligter, og vi vil gerne takke Amazon for det gode initiativ. Som førende leverandør af pakke- og logistiktjenester spiller vi en central rolle i det nordiske erhvervsliv og samfund, og klimaet ligger øverst på vores dagsorden", siger Isabella Beck Jørgensen, pressechef i PostNord. 

PostNord vil være 100 procent fossilfri i 2030 

PostNord har en stærk ambition om at være førende inden for grønne løsninger på markedet. Og strategien er fortsat at blive 100 procent fossilfri i 2030:

“I PostNord er vi på forkant med branchens klimaomstilling med et ambitiøst mål om at være 100 procent fossilfri i 2030. Og vi er godt på vej. Vi optimerer vores kapacitetsudnyttelse, bruger biobrændstoffer, investerer i brændstofeffektive køretøjer og øger brugen af el-køretøjer", siger Isabella Beck Jørgensen. 

Climate Pledge blev grundlagt i 2019 af Amazon og Global Optimism og er en forpligtelse til at nå målene i Parisaftalen ti år tidligere end beskrevet i aftalen.

Climate Plege bringer verdens førende virksomheder sammen for at sætte et ekstra skub på den grønne omstilling gennem fælles handling og tværsektorielt samarbejde.