Tidligere tysk landstræner skal spionere for USA

admin

|

31/03/2014

Dagens topnyheder

Den tidligere tyske landstræner Berti Vogts har fået job som særlig rådgiver for det amerikanske fodboldlandshold.

En af Vogts' opgaver bliver at spionere mod USA's kommende modstandere ved sommerens VM-slutrunde - heriblandt Tyskland.

Det er USA's tyske landstræner, Jürgen Klinsmann, der selv spillede under Vogts på landsholdet, der har anbefalet fodboldforbundet at tilknytte den rutinerede træner.

- Vi er ovenud begejstrede for, at Berti slutter sig til os som rådgiver. Han medbringer en enorm viden og erfaring - både som træner og spiller - og han ved, hvad der skal til for at lykkes på højeste niveau.

Berti Vogts stod i spidsen for det tyske landshold, der i 1992 sensationelt tabte til Danmark i EM-finalen i Sverige. Fire år senere strøg Vogts og Tyskland dog til tops ved EM-slutrunden i England.

Han sagde farvel til jobbet i Tyskland i 1998, hvorefter han prøvede kræfter med landstrænerjob i henholdsvis Nigeria og Skotland. I dag er han ansat som landstræner i Aserbajdsjan.

I sin aktive karriere fik Berti Vogts kælenavnet "Terrieren". Han var kendt som en benhård back for Borussia Mönchengladbach. Vogts blev noteret for 96 landskampe.

/ritzau/Reuters