Tidligere Microsoft-chef har budt på LA Clippers

admin

|

30/05/2014

Dagens topnyheder

De fleste sportsinteresserede amerikanske rigmænd har formentlig flirtet med tanken om at købe deres eget sportshold.

Steve Ballmer nøjes dog ikke med at drømme. Den tidligere administrerende direktør for it-giganten Microsoft har omsat tanke til handling og budt to milliarder dollar (knap 11 milliarder kroner) for at blive ejer af NBA-holdet Los Angeles Clippers.

Og ifølge medejer Shelly Sterling, så er buddet accepteret.

- Jeg er fornøjet over, at vi sælger holdet til Steve, som bliver en forrygende ejer, siger hun i en pressemeddelelse.

Los Angeles Clippers har i mange år været ejet af Shelly Sterling og hendes mand Donald Sterling, men basketball-klubben kom på markedet, da sidstnævnte blev afsløret i en række racistiske bemærkninger.

Det fik NBA-ledelsen til at kræve, at han trak sig fra ligaen og solgte sit hold. Det mener Donald Sterling dog er at overreagere, og han har længe afvist at ville skille sig af med den aktiepost, han købte tilbage i 1981 for 12,5 millioner dollar.

Sterling gav imidlertid sin kone bemyndigelse til at indgå en aftale om et salg for nogle dage siden, og derfor burde aftalen være i hus.

Siden 1981 har Los Angeles Clippers været det hold i de fire store amerikanske sportsgrene, der har klaret sig dårligst af alle, og både New York Times og Forbes har udnævnt Sterling til at være den værste holdejer i amerikansk professionel sport.

/ritzau/