Thulesen: Løkkes krise gavner Helle Thorning

admin

10 år siden

|

03/06/2014

Dagens topnyheder

Når Venstres hovedbestyrelse mødes tirsdag aften, så bør medlemmerne komme ud med en endelig afklaring på, hvem der skal være formand for Venstre og dermed statsministerkandidat for blå blok.

Sådan lyder håbet i hvert fald fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Han fastslår, at Lars Løkke Rasmussens krise gavner statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og fjerner fokus fra det politiske arbejde på Christiansborg.

- Vores håb i Dansk Folkeparti er, at Venstre i dag på hovedbestyrelsesmødet finder sig til rette med sig selv og kommer videre.

- Hver gang et politisk parti er i splid med sig selv, så fjerner det fokus fra det politiske arbejde. Derfor håber vi på en afklaring hurtigst muligt, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han understreger, at det ikke er op til Dansk Folkeparti at pege på, hvem der bør være formand for Venstre, selvom Venstres formand også er statsministerkandidat for hele blå blok - og dermed har stor betydning for, hvor stor Dansk Folkepartis indflydelse bliver efter et valg.

- Vi vil overhovedet ikke blande os i, hvordan Venstre finder en løsning. Det er deres interne partiforhold, og det blander vi os ikke i, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han understreger dog, at Venstres interne slagsmål skader hele blå blok.

- Det er åbenlyst, at når et ledende parti som Venstre har diskussioner med sig selv om, hvem der skal være kaptajn på broen, så tager det al opmærksomhed fra det politiske arbejde. Det gavner den siddende statsminister, siger Kristian Thulesen Dahl.

Mens Venstre er styrtdykket i meningsmålingerne under Lars Løkke Rasmussens tredje bilagssag på seks år, så har Dansk Folkeparti støt og roligt øget sin tilslutning blandt vælgerne.

Da danskerne 25. maj stemte ved valget til EU-Parlamentet, blev Dansk Folkeparti for første gang det parti, som fik flest stemmer ved et nationalt valg.

/ritzau/