Den aftale om at sluse flygtninge ind på arbejdsmarkedet på elevløn, som fagbevægelsen, arbejdsgiverne og regeringen har indgået i trepartsforhandlingerne, er til stor skade for danske arbejdere. Og den skal omgøres i Folketinget af Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti i fællesskab.
Det siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl i et interview på 1. maj til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Århus Stiftstidende.
- Hvis vi skal tro Socialdemokratiets retorik, så er de enige med os i, at flygtninge skal hjælpes midlertidigt i Danmark, ikke permanent. Men i trepartsforhandlingerne er der blevet lavet en aftale, der betyder, at flygtninge skal ud på arbejdsmarkedet med det samme på en elevløn - eller lavtlønsordning, indslusningsløn, løndumping, kært barn har mange navne - og derefter har de ret til at komme på dagpenge. Det er at permanentgøre dem i Danmark, siger Kristian Thulesen Dahl.
Derfor opfordrer han Socialdemokratiet til sammen med Dansk Folkeparti at sabotere trepartsaftalen, når den skal behandles i Folketinget om kort tid.
Invitationen kommer på en 1. maj, hvor Altinget offentliggør en analyse af professor Kasper Møller Hansen, der viser, at Dansk Folkeparti lige nu ligger til at opsluge 33,7 procent af arbejderstemmerne, mens Socialdemokratiet blot har fat i 26,3 procent af de ufaglærte og faglærte manuelle lønmodtagere, som definitionen af arbejdere lyder i analysen.
Udlændingeordfører i Socialdemokratiet Dan Jørgensen ser dog ikke lige for sig, at partiet kommer til at feje fagbevægelsens forhandlingsresultat af bordet.
- Som det ser ud nu, tror vi på, at vi kan lave en aftale med regeringen om det, så vi kommer ikke til at underkende arbejdsmarkedets parters forhandling med regeringen, siger Dan Jørgensen.
Han mener, at det er malplaceret, at Kristian Thulesen Dahl på en 1. maj vil vise fællesskab med arbejderne ved at gå i mod en aftale, fagbevægelsen har indgået.
- Men til gengæld mener jeg ikke, Dansk Folkeparti har gået så langt før i forhold til at række hånden ud mod fremtidigt samarbejde med Socialdemokratiet. Jeg undrer mig dog over, at de ikke allerede nu støtter en socialdemokratisk statsminister. De virker jo ikke til at høre hjemme i det blå morads, de befinder sig i i dag.
/ritzau/