Thulesen Dahl om EP-valg: Må ikke hvile på laurbærrene

admin

10 år siden

|

05/06/2014

Dagens topnyheder

Selv om Dansk Folkeparti hævede sig over alle ved valget til EU-Parlamentet og gik to mandater frem, så skal man være varsom med at tage lettere på tingene frem mod næste folketingsvalg.

Det fastslår Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, efter han har holdt sin grundlovstale på Lykkesholm Slot ved Ørbæk på Fyn.

- Jeg synes, at vi i Dansk Folkeparti selvfølgelig skal have lov til at glæde os over alle de gode ting, der er sket for partiet, siger partiformanden.

- Men der er lang tid til et folketingsvalg, så på den måde er vi meget varsomme med at tage resultatet fra EP-valget og overføre det til det kommende folketingsvalg.

- Vi må ikke hvile på laurbærrene. Vi ved udmærket, at man ikke kan overføre fortidens positive ting til fremtiden. Det så vi også de sidste fjorten dage i forhold til Venstre, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl.

Lars Løkke Rasmussens seneste bilagssag kulminerede i tirsdags med et møde i Venstres hovedbestyrelse. Efter mødet bliver formandsstolen i oppositionspartiet dog fortsat indtaget af samme person.

Spørgsmål: Hvordan har det været fra sidelinjen at opleve hele den episode, du henviser til omkring Lars Løkke Rasmussen og Venstre?

- Det er jo selvfølgelig lidt forunderligt, og det er det i virkeligheden altid, når et politisk parti har sådan nogle indre skærmydsler og nogle indre ting, der skal lægges på plads, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Så er der en periode, hvor tingene er meget uvisse, og vi ikke ved, hvor tingene kommer til at lande. Det var det med Socialistisk Folkeparti tidligere, og det var det selvfølgelig også med Venstre de sidste par uger.

- Det, der er afgørende i sådan en sag, er for et parti at få tingene på plads hurtigst muligt, så man får afklaring. Ellers får man den der langsomme nedslidning, som partierne ellers bliver udsat for, tilføjer partiformanden.

Kristian Thulesen Dahl understreger sin glæde over, at Venstre i den forgange uge ser ud til at have fået tingene landet, "så de i hvert fald nu har en vis form for enighed om, hvad de vil, og hvorfra de arbejder."

/ritzau/