Team Esbjergs store skytter skal levere varen i Ungarn

admin

10 år siden

|

11/04/2014

Dagens topnyheder

Team Esbjerg har med semifinalepladsen i Dame Håndbold Ligaens slutspil nået et af sæsonens store mål.

Det næste mål kan nås lørdag aften i den ungarske by Szekesfehervar, hvor udgangspunktet efter den første semifinalekamp i EHF Cup mod Fehervar KC dog er dårligere.

Ungarerne vandt overraskende det første opgør i Esbjerg med 25-24, og det resultat skal vendes til samlet dansk sejr, kræver Team Esbjerg-træner Lars Frederiksen.

- Vi tager til Ungarn i troen på, at vi kan vende det hele til egen fordel, selv om udgangspunktet og procenterne er væsentligt dårligere, end hvis vi havde spillet op til normal standard i den første kamp.

- Vi spiller ofte lige så godt på udebane som på hjemmebane. I Esbjerg scorede de normale storskytter, Estavana Polman og Johanna Ahlm, samlet få mål.

- Og de skal være med til at løfte os til et højere niveau i returkampen, siger Lars Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Team Esbjerg-truppen fløj fredag aften fra Billund til Budapest, hvorfra der er en times kørsel i bus til Szekesfehervar i det centrale Ungarn. Kamparenaen ventes fyldt med 1200 tilskuere lørdag aften.

Lars Frederiksens kendskab til ungarerne var beskedent inden kampen i Blue Water Dokken. Eneste overraskelse var målmand Eva Kiss' høje standard og afgørende indflydelse på den ungarske sejr.

- Desuden spillede de meget fornuftigt og lavede ikke ret mange fejl. Det gjorde dem i stand til at udnytte, at vi spillede for utålmodigt med for hurtige afslutninger og mange brændte chancer.

- Vi skal forsøge at score flere mål, idet vi sjældent må nøjes med 24 mål, og samtidig holde Fehervar nede på omkring det samme antal scoringer som i Esbjerg, siger Lars Frederiksen.

/ritzau/