Tabte med 1 minut til Vingegaard: Er ked af det af en helt anden årsag

Henrik R

63 uger siden

|

06/07/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er ikke nederlaget til Jonas Vingegaard i går på femte etape, der har gjort Tadej Pogacar ked af det.

Dagens topnyheder

I professionel cykling kan et nederlag være en bitter pille at sluge. Men for Tadej Pogacar, var et nyligt tab til Jonas Vingegaard ikke den hårdeste del af hans dag. Den slovenske cykelrytter var mere forstyrret af nyheden om hans kæreste, Urska Zigarts, alvorlige styrt under Giro Donne i Italien.

Pogacar, synligt drænet, krydsede målstregen i Laruns, ude af stand til at holde trit med Vingegaard i de sidste stejle kilometer af Col de Marie Blanque. Han endte med at tabe et minut og fire sekunder til sin rival, et betydeligt hul i professionel cykling.

Dog blev Pogacars skuffelse over sin præstation overskygget af bekymring for Zigart, der ikke fuldførte den 6. etape af Giro Donne på grund af hendes styrt.

"Ja, det er skuffende. Men jeg er mere ked af, at min kæreste styrtede i dag i Giroen, og hun måske har fået hjernerystelse. Det er mere trist end at tabe et minut til Jonas," forklarede Pogacar til Le Tour efter løbet.

Dagen var dobbelt udfordrende for Pogacar, der også blev overrasket af Vingegaards aggressive angreb. "Det ved jeg ikke. Da Sepp (Kuss, red.) satte et hårdt tempo på stigningen, tror jeg, at han kunne se, at jeg kørte fuld gas, så han gik efter et angreb. Og jeg kunne ikke følge ham - han var stærkere i dag," indrømmede Pogacar.

Til trods for tilbageslagene forbliver Pogacar håbefuld for de kommende dage.

"Jeg håber på bedre ben i morgen. Der er stadig langt at køre, og jeg føler mig okay. Det er det vigtigste."

I morgen venter en ny bjergetape, hvor rytterne skal over de to hårde bjerge i Tourmalet og Cauterets-Cambasque.