Sundhedsstyrelsen varsler corona-ændringer

Nicolai Busekist

152 uger siden

|

20/01/2022
Nyheder
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Sundhedsstyrelsen har en forventning om, at de inden længe kan komme med nye anbefalinger for corona-isolation

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

I den seneste måned er omtrent en tiendedel af den danske befolkning blevet smittet med coronavirus. Det er primært på grund af den stigende smitte med den smitsomme Omikron-variant.

På baggrund af den stigende smitte, er der opstået debat om de nuværende anbefalinger til isolation. Det skaber nemlig unødigt pres på sundhedsvæsenet, såfremt de nuværende anbefalinger om isolation skal overholdes.

Det er ikke blot i sundhedsvæsenet, at det har ført til øget pres. Generelt oplever mange arbejdspladser et stigende sygefravær, da mange går i isolation, fordi de har været nærkontakt til en person, der er smittet med coronavirus.

Dette har resulteret i, at Sundhedsstyrelsen nu har besluttet sig for at tage anbefalingerne for isolation op til overvejelse. Desuden har den forventning om, at der vil komme en ændring i anbefalingen inden længe. Det skriver styrelsen i et mailsvar til Ekstra Bladet.

"Sundhedsstyrelsen er i gang med at se på anbefalingerne for isolation med en forventning om en snarlig ændring i anbefalingen," skriver Sundhedsstyrelsen.

På nuværende tidspunkt kan man bryde sin isolation 48 timer efter man er symptomfri. Fortsætter symptomerne er det tilladt at bryde sin isolation efter 10 dage. Hvis man ingen symptomer har, kan man først bryde sin isolation efter syv dage.

I løbet af de seneste dage er der dag efter dag blevet sat rekord for antal daglige smittetilfælde. Torsdag er der igen sat ny rekord, da der i det seneste døgn er blevet registreret hele 40.626 nye smittede, melder Statens Serum Institut, SSI.

Efter flere rapporter om, at de nuværende anbefalinger isolation lægger pres på både erhvervsliv og sundhedsvæsen, har de blå partier på Christiansborg presset på for at få ændret reglerne.

I flere andre lande har man allerede taget konsekvensen af, at isolationsregleren fører til et øget sygefravær. Det har man gjort ved at forkorte den anbefalede eller påkrævede isolationsperioden.