Styret på Krim vil ikke tillade, at tatarerne som ønsket får autonomi på sortehavshalvøen, lyder det fra regeringen på Krim.
- Nej, det er ikke en mulighed, der kan kun blive tale om kulturel selvstændighed, siger vicepremierminister Roustam Temirgaliej til det russiske nyhedsbureau Ria Novosti.
Repræsentanter for det tatariske samfund på Krim afholdt i sidste uge en kongres, hvor de besluttede at søge selvstændighed, efter at Krim i praksis ikke længere hører under Ukraine, idet Rusland har annekteret halvøen.
Det er ikke sket med tatarernes gode vilje. De har overvejende været imod annekteringen af halvøen, hvor der bor to millioner mennesker.
De delegerede stemte ved kongressen for forslaget om autonomi med den historiske by Bakhtjisaraj som hovedstad.
Tatarerne boykottede i stort tal folkeafstemningen på Krim 16. marts. Det var her, at vælgerne besluttede at rive Krim løs fra Ukraine for i stedet at søge indlemmelse i Rusland.
Tatarerne er et muslimsk, tyrkisktalende folk. De blev deporteret til det centrale Asien i 1944 af sovjetdiktatoren Josef Stalin, der ville straffe befolkningsgruppen, fordi der havde været tilfælde, hvor tatarer havde samarbejdet med Nazityskland.
For to årtier siden begyndte de at vende tilbage til Krim og erklærede deres loyalitet over for Ukraine, som i 1991 fik sin uafhængighed efter Sovjetunionens kollaps.
/ritzau/AFP