Mere end hver fjerde danske studerende frygter, at den såkaldte fremdriftsreform, der efter sommerferien omfatter alle landets studerende, vil få dem til at droppe at have et arbejde ved siden af studierne.
Det viser en meningsmåling blandt de studerende, skriver Berlingske.
28 procent af de 1202 adspurgte svarer i undersøgelsen fra Dansk Magisterforening, at de enten helt sikkert eller sandsynligvis må kvitte deres studiejob på grund af reformen, som skal få de studerende hurtigere igennem deres studier.
Tæller man frivilligt arbejde med i undersøgelsen, er det 44 procent, der enten er "helt enige" eller "enige" i, at de må droppe arbejde på grund af reformen.
- Jeg synes, at det er meget uheldigt, at de studerende ikke får tid til deres studiejob, for vi ved, at brobygning mellem uddannelse og arbejdsmarked er rigtig vigtigt, siger formanden for Dansk Magisterforening, Ingrid Stage, til Berlingske.
Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) har lovet de studerende, at fremdriftsreformen skal have et såkaldt serviceeftersyn efter ferien, men det ligger ikke i kortene, at udgangspunktet om at gøre studierne til et "fuldtidsjob" bliver ændret, da det er her, den primære besparelse ved reformen skal hentes.
13,1 procent af de adspurgte studerende mener, at fremdriftsreformen vil få dem hurtigere gennem studierne.
Yasmin Davali, formand for Danske Studerendes Fællesråd, siger i en skriftlig kommentar til Ritzau, at fremdriftsreformen fratager de studerende muligheden for at dygtiggøre sig.
- Hvis man vil have dygtige og selvstændige studerende, der kan udvikle deres felt, bliver man nødt til at give os muligheden for at blive det.
- Det bliver vi ikke kun ved at gå den lige vej gennem uddannelsen, men også ved at prøve kræfter med alle mulige afkroge af både vores studie og verdenen udenfor, mener Yasmin Davali.
/ritzau/