Stor dansk skuespiller død

Kamille Isaksen

44 uger siden

|

11/11/2023
Nyheder
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Den anerkendte skuespiller Jørgen Reenberg er død i en alder af 96 år.

Dagens topnyheder

Danmarks teaterverden sørger, som den ikoniske skuespiller Jørgen Reenberg er gået bort i en alder af 96 år. 

Dette bekræfter hans familie overfor Politiken.

Jørgen Reenberg blev født den 19. September 1928 og er en yderst anerkendt skuespiller i det danske land. Faktisk blev han kendt som en af det 20. århundredes mest betydningsfulde skuespillere, og afsluttede sin enestående karriere ved udgangen af 00'erne efter imponerende 60 år som kongelig skuespiller.

Hans filmdebut i 'Tre år efter' i 1948 blev startskuddet til et imponerende virke på det store lærred, og han efterlod et uudsletteligt indtryk med sin deltagelse i utallige film gennem årene.

Familien meddeler, at Jørgen Reenberg er gået bort, og dermed forlader han en arv, der har formet dansk scenekunst og film i over seks årtier, som vi danskere heldigvis kan blive ved med at nyde gavn af.

Hans imponerende karriere spænder fra film til teater, og han har sat sit præg på generationer af kunstelskere. Jørgen Reenberg efterlader sig ikke kun et kunstnerisk legat, men også et inspirerende eksempel på dedikation og talent.

I en tid, hvor hans kunst stadig lever videre i erindringen, mindes vi Jørgen Reenberg med de ord, han selv brugte til at beskrive sit håndværk: "Skuespil er en form for tryllekunst, hvor man skaber en illusion og tager publikum med på en rejse."

Selvom scenens lys nu er slukket for Jørgen Reenberg, vil hans bidrag til dansk teater og film forblive en levende del af kulturarven, og hans indflydelse vil fortsat inspirere kommende generationer af skuespillere.

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til alle de pårørende i den svære tid.