Stine Bosse: Familiepolitik bliver forsømt i Danmark

admin

449 uger siden

|

17/04/2016

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Danmark har brug for nogle politiske rammebetingelser vedrørende familiepolitik. Området er blevet forsømt i mange år, og det gør det svært for unge børnefamilier at få arbejds- og familieliv til at hænge sammen.

Det vurderer erhvervskvinden Stine Bosse.

- Jeg mener, at familiepolitikken i Danmark er forsømt. Hvis man sammenligner Danmark og Sverige, så har svenskerne gennem mange år ofret mere på familiepolitikken, end vi har gjort i Danmark, siger Stine Bosse.

- Jeg tror, man gør klogt i fra politisk side at få lavet nogle rammebetingelser, som gør det muligt at forene et ambitiøst arbejdsliv med ordentlige vilkår for familielivet.

Hun er dermed enig med Facebook-gruppen Familiepolitisk Netværk, som har samlet 16 familiepolitiske anbefalinger, der skal få politikernes øjne op for børnefamiliernes pressede hverdag.

Bag Familiepolitisk Netværk står den idepolitiske tænketank Cura.

Det er særligt områderne deltid, barsel og syge børn, som netværket ønsker politisk lovgivning indenfor.

Blandt andet vil de have mulighed for, at alle forældre kan gå på deltid, indtil barnet er fyldt otte år, lovsikret ret til at tage fri for at passe sine syge børn i mindst 20 dage per barn og øremærket barsel til mænd.

Edith Jakobsen, arbejdslivspolitisk chef i Djøf, mener, at deltid er noget, man sagtens kan lave lokalt med sin arbejdsgiver, men det er ikke noget, man skal lave som en kollektiv ret.

- Deltid kan være en god løsning for den enkelte familie, men det er ikke svaret på en kollektiv udfordring med at skabe sammenhæng mellem familie- og arbejdsliv, siger hun.

- At give bedre mulighed for at arbejde deltid, betyder jo ikke færre arbejdsopgaver, så risikoen ved flere på deltid er dermed også, at de øvrige kolleger belastes yderligere.

- Derfor er man er nødt til at gøre mere for lokalt på den enkelte arbejdsplads at sørge for, at der er gode vilkår for at kombinere familie- og arbejdsliv, siger Edith Jakobsen.

/ritzau/