Sprød sommersalat med ovnbagt ørred

Sabine Murati

9 år siden

|

02/06/2015

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Den ovnbagte ørred er saftig og lækker og står perfekt til de sprøde grøntsager, de søde bær og den karakteristiske dild, der passer fantastisk til al slags fisk.

Til 4 personer skal du bruge:

600g fersk eller optøet ørred uden ben – én stor filet er bedst, brug alternativt mindre fileter
4 spsk. ahornsirup
Havsalt
2 små potter dild
1 stort spidskål eller ½ hvidkål
1 stor knold fennikel
2 bdt. radiser
200g hindbær eller jordbær
Mild olivenolie, citronsaft og havsalt
2 dl god mayonnaise
Citronsaft

Sådan gør du
Skyl ørredfileten under rindende vand og dup den tør med køkkenrulle. Læg ørredfileten i et ovnfast fad. Pensl ørredfileten med ahornsirup og drys med rigelige havsalt. Hak ½ potte dild fint og drys det over fisken.

Bag fisken i en forvarmet ovn på 150C i ca. 20-30 minutter. Når hvide dråber begynder at vise sig på fiskens overflade er den færdig. Lad fisken køle af.

Imens fisken bages, tilberedes den øvrige salat.

Snit kål, fennikel og radiser meget fint – gerne på et mandolinjern. Skyl bærrene. Bland kål, fennikel og radiser sammen og overhæld salaten med en dressing af olivenolie, citronsaft og havsalt. Drys bær over salaten.

Hak de resterende 1½ potte dild fint og rør sammen med mayonnaisen. Smag dilddressingen til med lidt citronsaft.

Pluk ørredfileten i mundrette stykker. Anret salaten med plukket ørred og klatter af dilddressing.

Velbekomme.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.