Det er bare med at komme i gang med at spise fuldkorn, fx fuldkornsbrød, hvis man skal tro ny forskning. Det grove brød kan nemlig gøre undersværker for både dit hjerte og din levetid, skriver Menshealth.
De engelske forskere er kommet frem til, at hvis man dagligt spiser 3 skriver fuldkornsbrød svarende til 90 gram, reducerer man risikoen for hjertesygdomme med 22 procent og risikoen for at dø tidligt uanset årsag med 17 procent.
Læs også: Dansk forskning: Det gør cola ved din tissemand
De positive sideeffekter gælder for alle - uanset om man ryger og er overvægtig, eller om man er træningsfreak med hang til paleokost.
Den ledende forsker i projektet, Dagfinn Aune, peger på, at nærringsstofferne i fuldkorn er årsagen til de mange fordele. Fuldkorn er fx proppet med fiber, zink og jern, der alle er med til at sænke dit kolesterol og forbedre dit blodsukker.
Det er vigtigt, at man spiser fuldkornsklid og kim af de hele korn. Forarbejdede produkter med fuldkorn såsom hvidt brød, hvide ris og pasta indeholder halvt så mange næringsstoffer.
Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: