Solbakken: FCK har en stor fremtid foran sig

admin

10 år siden

|

24/03/2014

Dagens topnyheder

Guldet er ikke opgivet. Men FC Københavns cheftræner Ståle Solbakken erkender, at det bliver svært at vinde guld med resultater som søndagens 1-1-deling med Randers FC i Parken.

- Hvis vi skal vinde mesterskabet, så skulle vi have vundet en kamp som mod Randers med 1-0. På en dårlig dag, siger Solbakken.

FCK-træneren ser en lys fremtid for holdet, men ved også, at forventningen er, at pokalkampen på onsdag mod FC Nordsjælland og søndagens udekamp mod topholdet AaB ender med sejre.

- Vi er et hold, som er under udvikling, og som har en stor fremtid foran sig.

- Nogle gange kommer man som træner i den situation, at man må træffe nogle valg om, hvad der er bedst både på kort og lang sigt. Og jeg er 100 procent sikker på, at der er en stor fremtid i dette hold.

- Hvor lang tid det tager, og hvor hurtigt det går, ved jeg ikke. Pointen er, at vi skal vinde på onsdag og på søndag, og det må vi leve med. Det skal vi bare. Det er ikke en undskyldning, siger han.

Nordmanden har kun tabt to kampe i Superligaen, siden han overtog sædet fra Ariël Jacobs i efteråret.

Dengang lå det kriseramte hold helt i bunden af rækken. Set i det lys var bommerten mod Randers ikke så underlig, mener Solbakken.

- Jeg tænker, at det ikke er så unormalt. Dette hold har faktisk ligget sidst i Superligaen i et stykke tid.

- Vi har aldrig været i toppen. Vi har været i nærheden af toppen, før vi mødte FC Midtjylland. Men ellers har vi ikke lugtet til det, siger Solbakken.

Det endte med et 1-5-nederlag mod FCM i Parken på et tidspunkt, hvor københavnerne også kunne have spillet sig ind i guldkampen. Ligesom holdet kunne søndag med en sejr over Randers.

- Det var en mulighed for at nærme sig. Men lige præcis nu har vi ikke den ønskede kvalitet. Vi har spillet to godkendte udekampe mod OB og Sønderjyske, hvor vi holdt nullet.

- Det defensive har ikke været noget problem, men det vi laver med bolden for øjeblikket ser ud til at koste for meget.

- Det har været de to hjemmekampe, som har været problemet. Det har helt klart været de to ringeste kampe, siger Solbakken.

/ritzau/