Som udgangspunkt er Socialdemokraterne åben for at hæve folketingspolitikernes pensionsalder til 67 år, så den matcher resten af befolkningens.
Men partiet kommer ikke til at stemme for De Radikales beslutningsforslag om at hæve politikernes pensionsalder fra 62 år, lyder det fredag.
- Det giver god mening med en pensionsalder, som minder om den øvrige befolknings. Men det skal ske i en sammenhæng, hvor man ser på de øvrige udfordringer, der findes på området.
- Derfor håber vi på, at regeringen snart fremsætter forslag til, hvordan vi adresserer dette, så vi kan få brede løsninger, siger finansordfører Benny Engelbrecht (S).
De Radikale fremsætter tirsdag beslutningsforslaget for at lægge pres på regeringen, som også Socialdemokraterne mener har nølet i forhold til at finde en løsning på udeståendet om løn og pension til politikere.
Derfor vil De Radikale forsøge at opnå enighed om i hvert fald ét af stridspunkterne i forhold til aflønning. Ændringen skal som udgangspunkt gælde for alle politikere under 52 år.
Selv om Socialdemokraterne ikke stemmer ja til forslaget, er det positivt, at der kommer skub i forhandlingerne, så derfor er der ikke grund til at tale om, hvor meget elastik regeringen får.
- Skulle man begynde at opremse alle de steder, hvor regeringen skubber svære beslutninger foran sig, så havde man ikke tilstrækkelig med spalteplads. Der er mange sager, som regeringer skubber foran sig. Dette er bare ét eksempel.
- Mon ikke De Radikales beslutningsforslag kan være med til at skubbe beslutningsprocessen i den rigtige retning, siger Benny Engelbrecht.
Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF har tidligere sagt, at politikernes egen pensionsalder bør sættes op, hvilket Socialdemokraterne altså også er enig i.
Dermed er der på forhånd enighed om at hæve pensionsalderen for folketingspolitikere, bare ikke hvordan.
/ritzau/