Skatterabat skal lokke kloge udlændinge til Danmark

admin

|

09/04/2014

Dagens topnyheder

I et forsøg på at tiltrække de klogeste hoveder fra udlandet vil regeringen sænke barren for, hvornår højtkvalificeret arbejdskraft kan blive en del af den attraktive forskerordning og nøjes med en skat på 32 procent, skriver Jyllands-Posten.

Det fastslår skatteminister Morten Østergaard (R), som torsdag vil præsentere regeringens samlede bud på en rekrutteringsreform sammen med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

I dag kræver det en månedsløn på 70.600 kroner, for at medarbejdere fra udlandet uden en ph.d. kan få foden inden for i forskerordningen.

Det beløb vil regeringen sænke med 10.000 kroner.

I DI bliver forslaget imidlertid stemplet som "en lappeløsning", men det afviser Morten Østergaard.

- Jeg har haft besøg af nogle af de største virksomheder, som har efterspurgt ordningen. Der har vi valgt at lytte til dem, mere end vi lytter til Dansk Industri, siger han.

Allerede nu nægter Venstre at lægge stemmer til at lempe forskerordningen.

- Det er mere gavnligt, at man generelt sænker skatten på arbejde end for udvalgte udlændinge.

- Allerede i dag har vi en meget lukrativ ordning, som bliver brugt af andre end forskere, der sidder med næsen i et mikroskop: lobbyister, fodboldspillere og andre. Det bliver for lukrativt, hvis man sænker grænsen, siger udlændingeordfører Karsten Lauritzen (V).

Regeringen kan heller ikke regne med Enhedslisten, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Skatteministeriet vil det koste 35 millioner kroner at gennemføre forslaget, som vurderes at øge beskæftigelsen herhjemme med 500 personer.

/ritzau/