Skandaleramt Burger Shack solgt: Fup og tvivlsom hygiejne

Mathias Busekist

198 uger siden

|

27/01/2021
Burgerkæden er blevet solgt til jyske mangemillionærer og unge restauratør-talenter.

Dagens topnyheder

Qasem Ziar, fastfood-iværksætter, fortryder uden tvivl, at han ikke solgte Burger Shack i første halvår af 2020. 

Dengang ville han kunne have solgt kæden for et trecidfret millionbeløb. Sådan står det dog ikke længere til, hvilket kommer efter, at blandt andet Ekstra Bladet kunne afsløre, at konceptet var baseret på fup og tvivlsom hygiejne.

Det skriver Ekstra Bladet. 

"Det er ingen hemmelighed, at prisen er betydeligt lavere nu," siger Morten Pedersen, direktør for restaurationskoncernen DiningSix. De vil i aften offentliggøre købet af Burge Shack med 12, snart 13 filialer. 

Det skulle efter sigende være en aftale, der lyder på et tocifret millionbeløb. 

"Vores største udfordring bliver til fulde at genvinde kundernes tillid," siger Morten Pedersen, som allerede nu udskifter den seneste ledelse. 

DiningSix er ejet af seks venner. De driver blandt andet restaurantkæderne Basso, Klokken og KöD, hvoraf sidstnævnte tjener meget gode penge. 

De ejer dog også nu 60 procent af Burger Shack, som på trods af et forbrugerboykot, har vist sig at klare sig godt - til dels på grund af takeaway-boomet under coronapandemien. 

Den midtjyske multimillionær Dion Eriksen, der har tjent en formue på at sælge Nyt Syn til Profil Optik ejer 20 procent. 

10 procent ejes af den stenrige ejendomsmogul og finansmand Lars-Erik Larsen, mens de resterende 10 procent ejes af Burger Shacks nyindstatte administrerende direktør, Christian Tønnesen. 

Det næste skridt bliver at lukke alle restauranter, så de kan blive nulstille og genåbnet med helt nye råvarer. Det betyder dog ikke, at der kommer til at være ændrnger i menutavlerne, da de forbliver stort set uændrede.