Silas Holst ude med riven: Kritiserer denne ændring i 'Vild med dans'

Mathias Busekist

48 uger siden

|

06/10/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Silas Holst er ikke just imponeret.

Dagens topnyheder

Jubilæumssæsonen er officielt løbet af stablen, men til forskel for sidste år, har man besluttet at der hver uge kommer en ekstra dommer forbi.

Indtil videre har 'Vild med dans' haft besøg af skuespiller Mia Lyhne, der vandt første sæson tilbage i 2005, samt sangeren Jimillian, som løb med sejren i 2021.

Men hos Silas Holst, der har vundet formatet hele tre gange, er man ikke tilfreds.

"Det bliver lidt hat og briller. Dem, der skal sidde og vurdere dansedelen, skal jo have forstand på dans. Jeg ville nok blive lidt irriteret, hvis jeg var med som professionel danser," fortæller Silas Holst til B.T.

Gæstedommerne udviser derudover en tendens til at tildele en anden score en resten af dommerbordet.

Spørger man en af de nuværende dommere, så er der tale om en nytænkning af programmet, hvilket er nødvendigt for, at formatet kan overleve, fortæller Anne Laxholm.

"Gæstedommerne er jo ufaglærte, og det er mange af seerne også. Men alle har jo ret til at have deres mening."

Den garvede dommer tilføjer, at det ikke gør nogen forskel, at gæstedommerne kaster med høje karakterer efter deltagerne. For de bliver alligevel omregnet. 

"Det niveau, vi ser i år, har været meget fint fra start. Som dommer, synes jeg, at det er vigtigt at være konstruktiv i min vurdering, så parrene har noget at arbejde med fremover. Men det skal gerne være lidt mere gulerod end pisk, da vi jo har med mennesker at gøre, der ikke har danset før," fortæller hun.

Og der er måske mere gulerod i denne sæson, end der er pisk. I år har ingen af dommerne eksempelvis givet et 1-tal i karakter til danserne endnu. 

Men for den tidligere deltager i programmet, Silas Holst, handler det altså om et samarbejde mellem dommere og seere. 

Silas Holst er i øjeblikket med i musicalen 'Moulin Rouge', men ser 'Vild med dans', når han lige finder tiden til det.