Sene scoringer giver Schweiz sejr i sidste VM-test

10 år siden

|

04/06/2014

Et hovedstødsmål af Stephan Lichtsteiner og en teknisk fin afslutning af Xherdan Shaqiri var nok til at give det schweiziske fodboldlandshold en resultatmæssig vellykket sidste testkamp inden afrejsen til VM i Brasilien.

De to scoringer gav alpelandet en 2-0-sejr over Peru hjemme på Swissporarena i Luzern, hvor publikum måtte vente længe på noget at juble over.

For selv om resultatet er brugbart, afslørede kampen, at den rutinerede træner Ottmar Hitzfeld skal skrue på nogle knapper, før hans mandskab er helt klar til VM-premieren mod Ecuador 15. juni.

Et schweizisk hold tæt på stærkeste opstilling spillede i lange perioder for langsomt og uopfindsomt mod en modstander, som var godt tilfreds med at forsvare sig.

Men da Juventus-backen Lichtsteiner 12 minutter før tid satte hovedet på en frisparksbold og bragte Schweiz på 1-0, gik der endelig hul på den sydamerikanske defensiv.

Få minutter senere modtog Shaqiri en lang aflevering. Den brede Bayern-spiller tæmmede bolden i fuldt løb og sendte den mellem benene på Perus målmand til en fin scoring, der afgjorde kampen.

Nu kan Hitzfeld bruge de næste uger på de sidste afpudsninger, inden det bliver alvor mod Ecuador i Brasiliens hovedstad, Brasilia.

Efter mødet med sydamerikanerne skal Schweiz møde Frankrig og Honduras i den indledende runde ved VM.