Selvmordsbombere dræber 23 pilgrimme i Pakistan

admin

10 år siden

|

09/06/2014

Dagens topnyheder

Mindst 23 pakistanske pilgrimme mistede søndag aften livet, da en gruppe selvmordsbombere angreb to restauranter tæt på grænsen til Iran. Pilgrimmene var på vej hjem efter at have besøgt hellige muslimske steder i Iran.

De dræbte tilhører alle det shiamuslimske mindretal i Pakistan.

- 23 pilgrimme blev dræbt i et selvmordsangreb. Syv blev såret. Seks kvinder og et barn, siger Akbar Durrani, indenrigsminister i den sydvestlige provins Baluchistan.

Angrebet fandt sted i byen Taftan cirka 700 kilometer sydvest for provinshovedstaden Quetta. Området er blandt de mest uroplagede i Pakistan. Sidste år mistede omkring 200 personer livet i to bombemassakrer i et shiamuslimsk område i Quetta.

Den ekstremistiske sunnimuslimske gruppe Lashkar-e-Jhangvi, der har forbindelse til al-Qaeda, påtog sig efterfølgende skylden for angrebene.

Det er dog ikke fastlagt, hvem der står bag søndagens angreb, der blev udført af fire selvmordsbombere og to bevæbnede personer.

Den ene bombemand blev dræbt ved indgangen til en restaurant, inden han nåede at udløse sin sprængladning. De tre andre formåede at komme ind på et andet spisested, hvor de sprængte sig selv i luften. Cirka 300 pilgrimme befandt sig på de to spisesteder.

Angrebet fandt sted søndag aften lokal tid. De overlevende vil mandag blive transporteret til Quetta under overvågning af sikkerhedsstyrker.

Spændingerne mellem det shiamuslimske mindretal i Pakistan og det sunnimuslimske flertal er taget til de senere år. Cirka 20 procent af Pakistans 180 millioner indbyggere er shiamuslimer.

Næsten 1000 shiamuslimer er blevet dræbt i Pakistan de seneste to år.

/ritzau/AFP