Showets optrædende spænder bredt fra den klassike ballet scene over artister på enhjulede cykler til eksotiske mavedansere. Alle har de det tilfællses at de kommer fra en idrætsklub i grænseregion og at de tilsammen udgør Perpetual Motion.
Showet er støttet af både det danske kulturministerium samt ministeriet for uddannelse og kultur i delstaten Schleswig-Holstein samr EU midler
Showet i Humlehøj hallen i Sønderborg denne søndag er afslutningen på en mini turne der har bragt de optrædende rundt i 5 byer i den Dansk-Tyske grænsereigion. 3 tyske og 2 danske byer har indtil nu haft glæden af disse fantastiske gymnaster, der med tydelig glæde og stolthed fremviser hvad de har tilbragt det seneste halve års tid med at øve sig på.
Salen er så godt som udsolgt, og der høres en forventningsfuld mumlem på både dansk og tysk fra tilskuerrækkerne.
Endelig er det så vidt, showet bliver skudt igang ag Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard med en slet skjult hentydning til at hun ikke kunne forstå at valget på årets Kulturby 2017 faldtt på Aarhus tidligere på året, hvor ddagens grænseoverskridende show viser hvorfor titlen skulle have gået til Sønderborg.
Aase Nyegaard forlader halvgulvet, og ind kommer det første hold gymnaster og 2 meget unge damer fortæller skiftevis på dansk og tysk hvad vi kan forvente af showet.
Straks efter denne introduktion, går showet igang med en opfordring til publikum om at eftergøre gymnasternes bevægelser. Dette vækker ret hurtig stor morskab hos tilskuerne og inden vi ser os om, er showet i fuld gang.
Showet fortæller historien om Otto Feick, opfinderen af Rhönrad (Et Rhönrad et gymnastik redskab der består af 2 ringe der holdes sammen af 6 tværgående stænger samt 2 barer hvor man fastspænder fødderne – Se billederne), hvilket betyder ati manange af de øvelser gymnasterne optræder med på halvgulvet indgår Rhönrad på den ene eller anden opfindesomme måde.
Vi kommer i løbet af deto en halvtime showet varer vidt omkring, i New York møder vi 2 små Charlie Chapliner som triller rundt i de store Rhönrads, og lidt senere stifter vi i Franrig bekendtskab med yndefulde Can Can Mademoiseller der svinger strudseskørtet i takt med musikken. Et kort øjeblik senere blive de smukke franske mademoiselleer afløst af tempementsfulde spanske Senoraer på ethjulede cykler.
To en halv time i selskab med de fantastiske unge og gamle gymnaster føles som alt for kort tid, og inden man ser sig om, er tiden kommet til at tage afsked med dette fantastiske og farverige show, og drage ud i den danske mørke vinterkulde for at at sætte kursen hjem.
Tekst og billeder: Bo Bach Jensen.