Sass Larsen om slagteri-løsning: Vi gjorde noget ekstra

admin

10 år siden

|

04/06/2014

Dagens topnyheder

Regeringen var nødt til at gå ind i forhandlingerne om det lukningstruede slagteri på Bornholm, fordi arbejdspladsen har vital betydning for både de ansatte og øboerne.

Det siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), efter at han sammen med Fødevareforbundet NNF og Dansk Industri onsdag har præsenteret en fælles redningsplan.

- Bornholm er et sårbart sted i Danmark, hvor man ikke bare kan søge job i nabokommunen, fordi den ikke er der. Derfor er der nogen, der er nødt til at gøre noget ekstra. Så det gjorde vi og indkaldte de enkelte parter, siger ministeren.

Efter intense forhandlinger siden weekenden er parterne nået frem til en femårig aftale, som sikrer, at de 190 medarbejdere på det bornholmske slagteri alligevel ikke står til at få en fyreseddel.

Erhvervs- og Vækstministeriet bidrager til aftalen blandt andet ved gennem lovgivningen at skabe mulighed for oprettelse af et medarbejder-investeringsselskab, som vil være med til at finansiere investeringer på slagteriet.

Og Henrik Sass Larsen glæder sig over at afsætte omtrent 1,3 millioner kroner årligt til at medfinansiere nye investeringer på slagteriet.

- Det bidrager til at løsne op for situationen, fordi der samlet set skal findes en pose penge, der skal stables højt nok ovenpå hinanden, siger ministeren og fortsætter:

- Der er nogle forskellige måder, hvorpå vi gør det rent praktisk, men det glider alt sammen ind i den samlede drift og den samlede forretningsplan, som gør, at man kommer tæt på at kunne nå det mål, der er stillet op.

Selv om regeringen nu har været med til at redde slagteriet med økonomisk støtte, vil Henrik Sass Larsen ikke love, at der sendes flere penge, når den femårige aftale udløber.

- Nu regner vi med, at det er nok til, at selskabet vil bestå derover i fem år, og at Danish Crown nu selv gør en indsats for at få en virksomhed, der tjener penge, og hvor tingene hænger sammen, siger ministeren.

- Det er ikke meningen, at vi for evigt skal bidrage med støtte, men at de på et tidspunkt kan klare sig på egen hånd, uddyber han.

Før redningen er helt afklaret, forudsætter aftalen, at de lokale parter på begge sider siger ja til redningsplanen i juni.

/ritzau/