Sagen om Farhad vil ingen ende tage: Nu deler politiet overraskende nyt

Emil Martesen

46 uger siden

|

20/10/2023
Nyheder
Foto: Sydøstjyllands Politi
Foto: Sydøstjyllands Politi
Nu deler politiet overraskende nyt i sagen om forsvundne Farhad.

Dagens topnyheder

En overraskende udvikling har kastet nyt lys over den syriske familie fra Vejle, der for nylig blev kendt gennem DR-dokumentaren "Forfulgt af politiet?".

I kølvandet på DR-dokumentaren, der drejer sig om, at en 16-årig dreng ved navn Farhad forsvandt den 9. april 2022 efter en politiaktion, har den unge dreng fra Vejle angiveligt været i kontakt med familien.

Men spørgsmålet om, hvorvidt Farhad Tober er fundet, har skabt en labyrint af usikkerhed og spekulationer.

Man skal nemlig ikke spole tiden ret langt tilbage før medier som 24Syv og Ekstra Bladet kunne løfte sløret for historier om, at den unge mand fra Vejle skulle have talt i telefon med sin familie og oplyst, at han ville sætte kursen mod Tyskland.

Men hvor den 17-årige dreng foretog opkaldet fra, er stadig uvist.

Det er dog oplysninger som politiet i skrivende stund ikke kan nikke genkendende til:

"Indledningsvist vil jeg gerne sige, at hvis Farhad er genfundet er det naturligvis meget glædeligt. Vi har siden familien offentliggjorde de nye oplysninger i eftersøgningen af Farhad arbejdet på at få verificeret disse og med henblik på at kunne vurdere, hvad de eventuelt giver anledning til i forhold til den videre eftersøgning. Det arbejder vi fortsat på", siger chefpolitiinspektør Brian Fussing i en pressemeddelelse.

Familien og mediers oplysninger peger dog på, at Farhad skulle være fundet i udlandet, men politiets bekræftelse er noget mere tilbageholdende.

Så mens vi venter på en officiel bekræftelse, står vi tilbage med en række ubesvarede spørgsmål og en offentlighed, der er blevet mere skeptiske og mere skeptiske over hele sagen.